Att bli radioamatör

DSC_0198Börja bli radioamatör idag!

Att bli radioamatör är något som många har funderat länge på men inte riktigt vågat ta steget ut och börja med. För att få ett radioamatörcertifikat behöver man avlägga prov för en av SSA, ESR eller FRO godkänd provförättare. Vi på SK7CE hjälper gärna dig som vill bli radioamatör, hör av dig till oss så ger vi dig en introduktion till hobbyn!

Idag finns enbart en licensklass som ger behörighet till samtliga band, och det finns inte längre något telegrafikrav.

PTS har samansatt en provfrågebank som är tillgänglig på deras hemsida, denna är grunden för de prov som måste avklaras för att få amatörradiocertifikat. SSA har satt samman ett utbildningspaket med böcker som innehåller kursmaterial.

På vår klubb hjälper vi dig att komma igång, och du kan få prova att prata på radion som “Second Operator” med stöd från någon av våra medlemmar. Alternativt studerar du själv och tar kontakt med en provförrättare från SSA.