Radiokit-140

RadiokitQRP-transcievern ”Pixie” finns i många varianter, just denna heter Radiokit-140. Ett roligt bygge med väldigt låga krav på elektronikkunskaper. I kittet får man alla delar som behövs, och allting är hålmonterat. Kretskortet är snyggt och kräver inte någon akrobatik för att få plats med alla komponenterna.

Mottagaren ligger på 7.030MHz, med möjlighet till lite justering via vridkondensatorn. Bandbredden är relativt bred, man får in många CW-stationer samtidigt. Ljudkvaliten är i övrigt ganska bra, volymen är också fullt tillräcklig tack vare IC-kretsen LM-386.

Sändaren ger förmodligen någonstans runt 500mW i uteffekt, transistorn 2N2219 står för förstärkningen. Just detta exemplar har byggts in i en smidig plåtlåda. Sändaren fungerade fint och 20 minuters ”CQ TEST CQ TEST” skapade ett par träffar på Reverse Beacon nätverket, i Italien och England.

Sammanfattningsvis är detta ett roligt projekt utan några högre krav på elektronikkunskaper, cirka 200kr med frakt från Ebay.

Pixie