Voicekeyer via datorn

voicekeyerNär man har ropat CQ ett tag känns det ofta lite hopplöst, och folk i ens närhet börjar ofta undra vad man håller på med efter en liten stund. Men en Voice keyer kan man lugnt luta sig tillbaka och låta datorn ropa CQ åt en. Det enda som behövs är ett dator-radiointerface(t.ex Signallink USB) och datorprogrammet Voice Keyer 1.7

Programmet spelar upp WAV-filer mot radion där man spelat in tex ”CQ CQ CQ THIS IS SK7CE SK7CE CALLING CQ”, och har även ett par möjligheter att styra PTT med hjälp av COM/LPT-porten.

Ett bra program för att hantera och spela in ljudfiler är Audacity som dessutom är freeware. Dessvärre saknar Voice Keyer 1.7 möjlighet att ställa in vilket ljudkort man ska använda, så man måste ställa in ljudkortet kopplat till datorn som Standard i kontrollpanelen. Volyminställningen kan med fördel justeras så att man får full AGC på sin radio.