Radio- och teknikmöte 1 juni

Onsdagen den 1 juni träffas vi igen för att fortsätta översynen av radiostationen. Om vädret blir bra så tar vi oss an antennerna. Det är främst KV-dipolen som behöver fixas till. Tanken är att ersätta den nuvarande långa koaxialkabeln med en kort bit bandkabel som istället tas in via fönsterkarmen och använda klubbens AH4-autotuner till transceivern IC756PROIII. Matarledningen blir bara några meter lång och förhoppningsvis kommer antennen att fungera tillräckligt bra på 160, 80, 60, 40, 30, 17 och 12 mb.

Befintlig 3 elements Yagi-antenn har skaplig SVF på 20, 15 och 10 mb. På så sätt får vi fungerande antenner för samtliga KV-band. Rotorn till 3 element Yagin återstår att reparera. Det blir inte på onsdag.

Blir det dåligt väder fortsätter vi med att bygga om radiobordet för VHF-stationen istället.

KV-stationen kommer även att kompletteras med en Squeeze Key i nyskick som ropades in på SK7HW vårauktion i lördags för det facila priset 60 kronor.